здравеите колеги, от 2 г. имам 156-ца.с газов инж. сменял съм ламбда сонда, дебитомер,махнах катализатора.преди 3 дни се появи странен шум който е в унисон с шума от двигателя ,нешто като (нннннннннннн) прилича като виеща хидравлика,само че е постоянен. някои да знае што е то ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
странен шум при 156 1.8 ts
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеТова - нннннннннннн - как да го разбираме?
Comment
-
Първоначално публикувано от daniil.pomanov Покажи съобщениезвука е нещо като все едно да кажеш буквата (н) със затверена уста обаче без да спираш. ннннннннн При подаване на газ се усилва"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
То колега всичко е възможно, особено с този описателен звук "нннннннннннн"
Просто най-доброто решение е да се отбие в някой сервиз и да го чуят, че така само може да се гадае първо какъв точно е звука и след това от какво е.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
звука се чува около ангренажния ремък, хидравликата може ли да вие постоянно? има си масло в казанчето но помпата може да си заминаваLast edited by daniil.pomanov; d.m.y г., 19:33.
Comment
-
Най-лесно ще разбереш ако махнеш пистовия ремък (можеш също да го намокриш с едно шише с вода, ако е нещо от там ще се промени звука) . Ако вие там не е чак толкова страшно, по-лошото е ако вие от ангренажните "чаркала" (рекъци,ролки,водна помпа)Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колега, може да е някоя ролка, може да е хидравлична помпа, може да е алтернатор, може да е водна помпа и изобщо варианти много. Няй-вероятно сам няма да можеш да си свалиш пистовия ремък, за да локализираш причината на проблема и затова отиди на сервиз. Процедурата е бърза и не си губи времето в "мятане на боб".Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 12:12.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
Comment